پکیجهای دیواری به عنوان یکی از تجهیزات اساسی و پرکاربرد در منازل و محیطهای کاری شناخته میشوند که مشکلات رایج پکیج دیواری باید مورد توجه قرار بگیرد. این دستگاهها عموماً دارای عمر طولانی و مزایای بیشتری نسبت به آبگرمکنهای زمینی و دیواری هستند و به عنوان جایگزین مناسبی برای سیستمهای گرمایشی شوفاژ و موتورخانهها شناخته میشوند.
در این مقاله، مجموعه آسان کار قصد دارد با معرفی مشکلات رایج پکیج دیواری، شما را با آنها آشنا سازد. مجموعه ما با تخصص بالا، خدمات تعمیر و نصب انواع پکیجهای دیواری، کولر گازی و داکت اسپلیت را به شما عزیزان ارائه میدهد. پس همراه ما باشید تا با درک بیشتر، به بررسی سریعتر و رفع این مشکلات بپردازیم.
برای اینکه بتوانید مشکلات رایج پکیج دیواری خود را تشخیص دهید، ابتدا باید آن را به خوبی بشناسید. برای این منظور، بهترین کار مطالعه دفترچه راهنمایی است که به هنگام خرید به شما داده شده است.
با توجه به حساسیت قطعات و احتمال خرابیها، بهتر است از خدمات یک تکنسین متخصص استفاده کنید و تلاش نکنید خودتان تعمیر پکیج را انجام دهید. در ادامه ، برخی مشکلات رایج پکیج دیواری و علل ممکن آنها ذکر شده است تا در صورت بروز مشکل، اقدام مناسبی انجام دهید.
خاموش شدن پکیج دیواری به صورت ناگهانی، از جمله مشکلات اصلی آن است، که ممکن است این اتفاق هر چند دقیقه یکبار یا چند ساعت یکبار رخ دهد. دلایلی که موجب خاموش شدن خودکار دستگاه میشود، به وجود چندین سوئیچ ایمنی برمیگردد.
در صورت بروز مشکل و ایراد در کارکرد ، فعال شده و به منظور جلوگیری از وقوع حوادث خطرناک مانند انفجار و آتشسوزی، پکیج را بلافاصله خاموش میکنند.
بعضی از دلایل خاموش شدن ناگهانی عبارتاند از:
• افت فشار (کاهش/افزایش فشار آب)
• ایراد در ترموستات
• نشتی پمپ یا خرابی آن
• بسته بودن شیرهای آب
• نبود یا کمبود جریان گاز
• نبود جریان در قطعات الکتریکی
یکی دیگر از انواع مشکلات رایج پکیج دیواری روشن نشدن آن است ، که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• گرفتگی لولهها توسط هوا یا رسوب
• تنظیم نبودن فشار پکیج
• ایراد در شمعک و مشعل
• گرم شدن بیش از حد آن
• عدم وصل بودن جریان برق
• کم بودن فشار گاز پکیج
پایین آمدن فشار، از مشکلات رایج پکیج دیواری است و میتوان به طور ساده به موارد زیر مربوط دانست که در عیبیابی باید بررسی شوند:
• معیوب بودن شیر اطمینان فشار
• نشتی در دریچه اتوماتیک تخلیه هوا
• نشتی و آبریزش رادیاتورها و شیرهای آنها
• گرفتگی هوای رادیاتورها
• ایراد در گیج فشار
گاهی هنگام عیبیابی متوجه میشویم که دستگاه دارای نشتی است. نشتی معمولاً به دلیل وجود مشکل در قطعات داخلی مانند شیر فشار یا پمپ ایجاد میشود. اگر نشت پکیج ناشی از فشار باشد، احتمالاً فشار سیستم شما بیش از حد مجاز بالا رفته است.
اگر نشتی به دلیل مشکل در پمپ باشد، ممکن است پمپ فرسوده شده یا دچار ترک و شکستگی شده باشد.در صورتی که نشتی در اطراف لولهها ایجاد شده باشد، ممکن است خوردگی باعث بروز این مشکل شده باشد یا مشکلی در نحوه نصب سیستم وجود داشته باشد.
بهتر است از یک تعمیرکار آموزشدیده برای شناسایی و رفع این مشکل کمک بگیرید. در صورتی که نشتی ناشی از نقص جدی باشد، تعمیرکار ممکن است به شما توصیه کند که پکیج را تعویض کنید.
یکی از دیگر مشکلات رایج پکیج دیواری این است که به مرور زمان و با استهلاک و قطعات آن، مشکلاتی در دستگاه رخ میدهد که ممکن است گاهاً با سر و صداهایی نیز همراه باشد.
علت صدای پکیج میتواند موارد گوناگونی باشد:
• یکی از اصلی ترین بخشهایی که سر و صدا مربوط به آن است، پمپ گرمایش مرکزی دستگاه است.
• به مرور، هوا در داخل پمپها نفوذ کرده و میتواند یک گنبد هوا یا حباب هوایی ایجاد کند که موجب سر و صدای پمپ و در نتیجه صدا دادن خواهد شد.
برای رفع این مشکل، کافی است پمپ را در پشت بدنه پیدا کرده و شیر هواگیری کوچکی که در آنجا تعبیه شده، را باز کنید تا هواگیری انجام شود.
در صورتی که در اطراف پکیج دیواری خود بوی گاز استشمام میکنید، این موضوع را جدی بگیرید. به احتمال زیاد بوی گاز از وجود نشتی گاز خبر میدهد و ادامه دار بودن این مشکل میتواند خطرات جدی همچون گاز گرفتگی و انفجار را به دنبال داشته باشد.برای عیبیابی، به سراغ لوله گاز و اتصالات آن بروید.
میتوانید از کف برای تشخیص نشتی استفاده کنید. به غیر از گاز، ممکن است بوی دود در اطراف پکیجتان به مشام برسد. در این صورت، دودکش را بررسی کنید. نصب اشتباه یا مسدود شدن و گرفتگی دودکش میتواند سبب تجمع دود شود.
گرم نشدن آب از نمونه مشکلات رایج پکیج دیواری است و میتواند ناشی از خرابی دیافراگم و قفل هوا، پایین آمدن فشار، خرابی ترموستات، یخزدگی لولهها، قطع شدن آب، برق و گاز باشد.
برای تشخیص اینکه آیا مشکل ناشی از فشار کم است یا خیر، باید فشارسنج خود را بررسی کنید و ببینید آیا زیر مقدار 1 است. در صورت پایین بودن فشار، باید فشار را مجدداً تنظیم کنید.
همچنین توصیه میشود وضعیت آب، برق و گاز را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ قطعی وجود ندارد. اگر مشکل در ترموستات است، میتوانید دفترچه راهنما را مطالعه کنید یا با تعمیرکارمجموعه ما تماس بگیرید.
وقتی که دکمههای پکیج دیواری شما کار نمیکنند، ممکن است به دلایل مختلفی این مشکل رخ دهد. ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که پکیج دیواری به برق متصل است و سیمهای آن در وضعیت سالم و صحیح قرار دارند. سپس باید بررسی کنید که دکمهها گیر نکرده یا خراب نشدهاند.
در صورتی که دکمهها گیر کرده باشند، میتوانید با استفاده از یک پنس یا چاقو آنها را آزاد کنید. و اگر دکمهها خراب شده باشند، باید آنها را تعویض کنید.
هزینه عیبیابی پکیج باید با نظارت و بازدید صورت گرفته و به راحتی نمیتوان قیمتی را برای آن تعیین کرد. از این رو میتوانید برای اطلاع از هزینههای عیبیابی پکیج خود، با مجموعه آسان کار تماس گرفته تا مشاورین ما شما را راهنمایی کنند.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مشکلات رایج پکیج دیواری آشنا کنیم و امیدواریم که در این مسیر موفق عمل کرده باشیم. در پایان، پیشنهاد میدهیم که در صورت مشاهده هرگونه اختلال، حتما با فردی متخصص در تماس باشید.
تیم آسان کار جهت تعمیر و رفع این مشکلات، در خدمت همشهریان عزیز میباشد و جهت دریافت خدمات میتوانید با ما تماس بگیرید.